Странице

четвртак, 01. децембар 2016.

Krompir u paradajz sosu sa slaninom

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 1/2 kg dimljene slanine
  • 300 g šampinjona
  • 2 veće šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 1 koren paškanata
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 l pasiranog paradajza
  • suvi biljni začin
  • biber
  • mast

Priprema

1. Krompir iseći na četvrtine. Šampinjone, koren peršuna i paškanata, šargarepu i crni luk iseći na krupnije komade. Slaninu, takođe, iseći krupnije.
2. Sve staviti u neku dublju posudu, posuti sa začinom i biberom, po ukusu, preliti sa paradajzom i dobro sve izmešati.
3. Pleh, u kome će se peći, podmazati sa mašću, pa izručiti pripremljenu smesu. rasporediti je po plehu. Po vrhu staviti jednu kašiku masti. Pokriti alu folijom i staviti, u zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se peče, jedan sat.
4. Posle datog vremena izvaditi pleh, skloniti foliju i staviti pleh u rernu na još 15-ak minuta, da samo malo porumeni. Poslužiti uz salatu, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар