Странице

субота, 17. децембар 2016.

Lovačke šnicle

Potrebno je:

  • 1,5 kg junećih šnicli
  • 700 g crnog luka
  • 5 veća čena belog luka
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 3 kašičice aleve paprike
  • brašno
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1/2 vezice peršuna
  • ulje

Priprema

1. Ovo je recept moje sestre, od strica, Slavice iz Obrenovca. Kada smo bili da ih posetimo, ona je spremila ove šnicle, i mogu vam reći da su, veoma ukusne. Ja vam prenosim recept, a slika je iz Obrenovca.
2. Juneće šnicle, malo, istanjiti tučkom za meso. Posuti ih suvim biljnim začinom (ovaj suvi biljni začin se ne računa sa navedene dve kašičice, u receptu), po ukusu, i ostaviti, pola sata, da odstoje. Zatim ih uvaljati u brašno i, na zagrejanom ulju, propržiti, samo da meso uhvati koricu.
3. Uzeti posudu sa poklopcem, koja ide u rernu i podmazati je uljem. Na dno posude staviti izrendani crni i beli luk. Dodati suvi biljni začin, mleveni biber, alevu papriku i iseckani peršun. Promešati sve sastojke.
4. Preko poređati, proprženo, meso i naliti vodom, da meso bude pod vodom. Poklopiti i staviti u, prethodno zagrejanu, rernu da se peče, na 170 stepeni, dva sata. U toku pečenja, 2-3 puta izvaditi posudu iz rerne i blago promešati (samo varjačom proći ispod mesa da ne zagori luk). Posle dva sata izvaditi posudu i skloniti poklopac. Pomešati pasirani paradajz i paradajz pire, pa time preliti meso. Vratiti u rernu, da se sos zgusne.
5. Poslužiti sa krompir pireom i salatom, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар