Странице

уторак, 20. децембар 2016.

Mešano meso

Potrebno je:

  • 1 pile, oko 2 kg
  • 1 kg belog pilećeg mesa, bez kostiju
  • 1 kg svinjskog mesa od buta

Za pohovanje:

  • 3 jajeta
  • 4 kašike brašna
  • pivo
  • so
  • prezle
  • ulje

Priprema

1. Pile posoliti i staviti u pekač. Premazati ga sa mašću i ubaciti dve kašike masti sa strane i pola čaše vode. Poklopiti, staviti u rernu, zagrejanu na 150 stepeni, i " zaboraviti " na njega, narednih 3 sata.
2. Fil za pohovanje: Umutiti dobro jaja, dodati brašno i umutiti da nema grudvica. Dodati piva, toliko, da masa bude gušća od mase za palačinke. Posoliti, po ukusu.
3. Belo pileće meso i svinjsko meso iseći na tanje šnicle. Preko mesa staviti najlon kesu i tučkom za meso ih izlupati da se dodatno istanje.
4. Svako parče mesa provući kroz smesu za pohovanje, uvaljati ih u prezle i pržiti u dosta ulja. Ispržene šnicle vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
5. Posle proteka datog vremena izvaditi pekač, sa piletom, iz rerne i pogledati da li treba još da se peče. Dužina pečenja zavisi od rerne i od veličine pileta.

Нема коментара:

Постави коментар