Странице

петак, 23. децембар 2016.

Moja pita sa sirom

Testo:

  • 250 ml tople vode
  • 1/2 kockice kvasca
  • 50 ml ulja
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • brašno

Fil:

  • 400 g mrvljenog sira
  • 3 jaja
  • 1 čaša jogurta (3,2 % mm)
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • ulje

Priprema

1. Testo: U toploj vodi staviti šrćer, razmrviti kvasac, promešati i ostaviti da uskisne. U vanglicu sipati nadošli kvasac, ulje, so i dodavati brašno da se zamesi mekše testo. Testo odmah podeliti na 9 jufkica i oblikovati ih u loptice. Svaku lopticu premazati uljem i ostaviti da se testo odmori, dok se spremi fil.
2. Fil: U dublju činiju staviti sir. Dodati jaja, pa viljuškom umutiti, da se masa sjedini. Dodati jogurt i na kraju prašak za pecivo. Dobro promešati.
3. Uzeti lopticu testa, pa na radnoj površini (pobrašnjenoj) razviti što veći krug (oklagijom), uz stalno dodavanje brašna. Namotati testo na oklagiju, pa ga prebaciti na čaršav i uz pomoć ruku još malo razvući testo. Testo poprskati sa uljem, naneti preko fil i uz pomoć čaršava urolati testo. Zatim ga saviti u oblik puža i ređati u podmazan pleh. Tako uraditi sa svim korama i filom. Ostaviti malo fila i uz dodatak ulja premazati pitu. Staviti da se peče, na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар