Странице

уторак, 06. децембар 2016.

Musaka sa testeninom

Potrebno je:

  • 1/2 kg makarona
  • 400 g spanaća
  • 3 jajeta
  • 1 čaša kisele pavlake
  • so
  • biber

Fil:

  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • (svinjskog i junećeg)
  • 1 srednji struk praziluka
  • 2 veće šargarepe
  • 400 g šampinjona
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 2 kašičice origana
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Prvo spanać oprati, skloniti drščice, iseckati sitno i posoliti sa dve kašičice soli. Promešati i ostaviti da omekša.
2. Fil: Praziluk iseckati sitno i staviti da se prži, na malo ulja.
3. Kada praziluk samo malo omekša dodati izrendanu šargarepu i mleveno meso. Posuti biberom, biozačinom i nastaviti sa dinstanjem.
4. Kada meso bude pri kraju prženja ubaciti, sitno, iseckane šampinjone, pa dinstati dok ispari voda, koju su pečurke pustile.
5. Kada se sve izdinstalo posuti sa alevom paprikom i origanom, promešati, pa probati da li treba da se dosoli. Skloniti sa šporeta, da se malo prohladi, dok se spremaju makarone.
6. Makarone staviti da se kuvaju, po uputstvu sa pakovanja. Skuvane makarone procediti i ostaviti da se prohlade. Iseckani spanać dobro, rukama, iscediti. Staviti ga u dublju posudu. Jaja umutiti sa kiselom pavlakom (čaša od 180g), pa ih dodati u iseckani spanać i dobro promešati. Začiniti po ukusu. Dodati prohlađene makarone i sve sjediniti. U dobro nauljeni pleh (ili odgovarajuću posudu za pečenje) sipati pola smese sa makaronama, poravnati, pa preko sipati fil sa mesom i završiti sa smesom od makarona
7. Tako pripremljenu musaku staviti, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni da se samo malo zapeče (da dobije blago - rumenu, boju).
8. Izvaditi, sačekati da se malo prohladi, iseći na kocke i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар