Странице

субота, 24. децембар 2016.

Pečeni krompir sa dimljenim pilećim kobasicama

Potrebno je:

  • 800 g krompira
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 200 ml mleka
  • 200 g krupno izrendanog kačkavalja
  • 3 češnja belog luka
  • suvi biljni začin
  • biber
  • maslac
  • 200 g šampinjona

I još:

  • dimljene pileće kobasice

Priprema

1. Krompir očistiti i iseći na tanje krugove. Isečeni krompir staviti u dublju posudu, pa dodati krupno isečene šampinjone. Posuti smesu sa biozačinom i biberom, po ukusu. Svako može da ubaci i neki, svoj, omiljeni začin (bosiljak, majčinu dušicu, origano... ). Dobro promešati.
2. Dodati pavlaku za kuvanje, mleko, sitno iseckani beli luk i kačkavalj. Još jedanput dobro promešati i izručiti u dobro podmazanu, vatrostalnu činiju. Po vrhu iseckati maslac na listiće i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C.
3. Kada površina krompira porumeni, izvaditi činiju, pa krompir promešati i vratiti da se, ponovo zarumeni. Pečeni krompir poslužiti sa prženim, dimljenim, pilećim kobasicama i sa zelenom salatom, (ili salatom po izboru).

Нема коментара:

Постави коментар