Странице

недеља, 11. децембар 2016.

Piletina sa pečurkama i kikirikijem

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog pilećeg mesa
  • 300 g šampinjona
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g pečenog, slanog, kikirikija
  • 2 kašike izrendanog parmezana
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća češnja belog luka
  • 1 kesica krem supe od pečuraka
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Crni luk iseći na rebarca i staviti da se prži, na malo ulja.
2. Kada luk, malo, omekša dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i sitno iseckani beli luk. Pržiti, na tihoj temperaturi, dok ne ispari tečnost koju su pečurke pustile.
3. Za to vreme belo meso iseći na tanje šnicle i posuti ih suvim biljnim začinom i biberom. Uzeti manji pleh, u kome će se peći jelo, pa ga podmazati uljem. Po dnu pleha rasporediti ispržene pečurke.
4. Svaku šniclu belog mesa uvaljati u prah krem supe od pečuraka i složiti preko poređanih, isprženih, šampinjona.
5. Poređane šnicle preliti sa pavlakom za kuvanje i svaku šniclu malo podići, tako da pavlaka prodre i ispod šnicli.
6. Krupnije samleveni kikiriki posuti preko pavlake i...
7. ...završiti sa posipanjem izrendanog parmezana. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C. Peći dok jelo ne dobije lepu rumenu boju. Poslužiti uz pirinač sa kikirikijem ili uz krompir pire. I naravno uz salatu, po želji i, meni drago, Staropramen pivo.

Нема коментара:

Постави коментар