Странице

недеља, 18. децембар 2016.

Piletina u sosu sa testeninom

Potrebno je:

  • 300 g testenine
  • 1/2 kg belog pilećeg mesa, bez kostiju
  • 300 g kačkavalja
  • 3 kašike izrendanog parmezana
  • biozačin
  • ulje

Sos:

  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 4 veća češnja belog luka
  • 1 konzerva paradajza pelata (240 g)
  • 200 g šampinjona
  • 1/2 kašike sušenog bosiljka
  • 1/2 vezice peršuna
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašičica šećera

Priprema

1. Pileće filete belog mesa iseći na kockice, posuti sa jednom kašičicom biozačina, naliti vodom i staviti da se kuva. Skuvano meso ocediti od vode. Testeninu skuvati na uobičajeni način, u posoljenoj vodi, sa dodatkom, malo, ulja. Kačkavalj krupno izrendati.
2. Sos: Pečurke iseći na krupnije parčiće, posuti sa biozačinom (po ukusu) i, na malo ulja, staviti da se prže. Šampinjone pržiti dok ne ispari tečnost koju su pustile.
3. Ispržene šampinjone izvaditi rešetkastom kašikom u tanjir. U istu šerpu sipati još malo ulja i staviti sitno iseckani crni i beli luk, da se prže. Kada luk malo omekša dodati paradajz pelat i nastaviti sa prženjem.
4. Kada se tečnost malo zgusnula dodati iseckani peršun, biber, šećer, suvi bosiljak, origano i, ako je potrebno, još malo biozačina.
5. Krčkati još 2-3 minuta i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu smesu sipati u blender i izmiksati. Dobijeni sos preručiti u šerpicu i ubaciti ispržene šampinjone.
6. Uzeti, dublju, vatrostalnu činiju, podmazati je uljem i izručiti, isceđenu, testeninu.
7. Poravnati je, pa preko poređati kockice belog mesa. Zatim staviti polovinu izrendanog kačkavalja i polovinu sosa, pa sve dobro izmešati.
8. Poravnati tako izmešanu smesu, pa preliti sa ostatkom sosa. Rasporediti ostatak izrendanog kačkavalja i posuti sa parmezanom.
9. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Kada se jelo zapeče i dobije rumenu koricu izvaditi činiju i ostaviti da se, malo, prohladi. Zatim je poslužiti, i uz čašu dobrog vina, uživati u obroku.

Нема коментара:

Постави коментар