Странице

понедељак, 12. децембар 2016.

Posna pizza (na vodi)

Za testo:

  • 300 g belog brašna
  • 300 g crnog brašna
  • 400 ml vode
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Za fil:

  • pasirani paradajz
  • 2 paprike
  • 2 paradajza
  • 200 g šampinjona
  • 200 g zelenih maslinki
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 ljuta papričica
  • origano
  • kečap

Priprema

1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti obe vrste brašna, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti mekše testo i ostaviti da naraste.
2. Naraslo testo podeliti na pola (za dva pleha pice). Pleh prekriti pek papirom. Na pobrašnjenoj radnoj površini, pomoću oklagije, razviti testo. Razvijeno testo prebaciti u pleh, preko pek papira.
3. Testo premazati pasiranim paradajzom, pa ga posuti sa iseckanim šampinjonima, ljubičastim lukom, maslinkama, paprikom, ljutom papričicom i iseckanim paradajzom. Posuti sa origanom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
4. Pečenu picu iseći, preliti sa kečapom i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар