Странице

среда, 07. децембар 2016.

Posni krem sa kestenom (na vodi)

Potrebno je:

  • 1 kg kiselih jabuka
  • 3 kašike žutog šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 limun (od 100 g)
  • 250 g kesten pirea
  • 1 kašičica cimeta

Priprema

1. Jabuke očistiti i iseći na kocke. Staviti u manju šerpu, sipati 1 l vode i staviti da se skuvaju.
2. Skuvane jabuke izvaditi rešetkastom kašikom i ostaviti da se prohlade. Prohlađene jabuke staviti u vanglicu, dodati žuti šećer, vanil šećer, cimet i sok od limuna.
3. Mikserom umutiti kao pire (može se koristiti i štapni blender). Ako treba dodati malo vode, u kojoj su se jabuke kuvale.
4. Na kraju dodati izmrvljeni kesten pire i štapnim blenderom dobro sjediniti. Sipati u čaše, posuti cimetom i ostaviti da se dobro ohladi, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар