Странице

среда, 14. децембар 2016.

Posni pasulj sa suvim paprikama ( na vodi)

Potrebno je:

  • 1/2 kg pasulja tetovca
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 2 suve, crvene, paprike
  • 1 kašičica suvog majorana
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • đumbir
  • celer
  • 1 kašika aleve paprike
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 1 kašičica brašna
  • 1 kašičica kima
  • voda

Priprema

1. Uveče (dan pre spremanja) pasulj potopiti u vodu i ostaviti da prenoći. Sutradan prosuti vodu, naliti pasulj sa novom vodom i staviti da provri. Prosuti, još jedanput, vodu i naliti pasulj sa vrelom vodom. Dodati sitno iseckai crni i beli luk, iseckanu šargarepu, sitno iseckni celer (oko 100 g) i iseckani đumbir (deo korena od 3 cm). Ubaciti i suvu papriku. Zatim dodati sve navedene začine (majoran, bosiljak i kim), kao i biber i suvi biljni začin (po ukusu). Staviti da se kuva.
2. Kada je pasulj skuvan, izvaditi suvu papriku, sitno je iseckati i vratiti u pasulj. U malo vode (100 ml) razmutiti kašičicu brašna i kašiku aleve paprike, pa sipati u kuvani pasulj. Pustiti da provri, probati da li treba još začiniti i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар