Странице

петак, 16. децембар 2016.

Posni sataraš (na vodi)

Potrebno je:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća, sveža, paradajza
  • 3 veće, sveže, paprike
  • 200 g šampinjona
  • 100 g soje u komadićima
  • 100 ml pasiranog paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1/3 kašičice crnog, mlevenog, bibera
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Soju, u komadićima, potopiti toplom vodom i ostaviti da odstoji pola sata.
2. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, paradajz oljuštiti i iseći na kockice, papriku očistiti od semenki i iseći na kockice, a šampinjone iseći na listiće.
3. Svo iseckano povrće staviti u dublju (po mogućstvu) teflonsku posudu. Posuti mlevenim biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu, pa dobro promešati. Preliti sa pasiranim paradajzom i staviti na šporet, da se krčka, na tihoj temperaturi, uz povremeno mešanje.
4. Posle desetak minuta od krčkanja, ubaciti, isceđenu, soju. Ako su komadići soje krupniji, prepoloviti ih.
5. Kada se sok, koje je povrće pustilo, zgusnuo, dodati paradajz pire, promešati, ako treba dosoliti i pustiti još 1-2 minuta da krčka, pa ga skloniti i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар