Странице

среда, 14. децембар 2016.

Punjena paprika sa piletinom

Potrebno je:

  • 1/2 kg mlevenog, belog, pilećeg mesa
  • 80 g pirinča
  • 3 veće šargarepe
  • 3 kašike soje u ljuspicama
  • 200 g šampinjona
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 1 kašika aleve paprike
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 200 ml ulja
  • 12 paprika babura, srednjih

Sos :

  • 1/2 l paradajza sa bosiljkom i origanom
  • 1/2 l vode
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika šećera
  • 3 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • so

Priprema

1. Soju potopiti sa malo vode i ostaviti 10-ak minuta, da nabubri. Crni luk, šargarepu i šampinjone iseckati sitno.
2. U dublju posudu sipati ulje, pa dodati mleveno pileće meso, isecknu šargarepu, crni luk i šampinjone, kao i isceđenu soju, alevu papriku, oprani pirinač, biozačin i biber ( biber i biozačin dodati po ukusu ). Sve dobro sjediniti i, ako je potrebno, dodati još ulja.
3. Baburama izvaditi drške i napuniti ih sa pripremljenom smesom. Poređati ih u dublju posudu, koja može da se stavi u rernu.
4. Sos : U vodu staviti brašno i žicom za mućenje ga rastvoriti, da nema grudvica. Vodu sa razmućenim brašnom sipati u posudu, u kojoj ste već sipali paradajz i sjediniti. Dodati šećer. So staviti po ukusu.
5. Pripremljeni sos preliti preko poređanih paprika i staviti, očišćeni i na pola presečeni, beli luk, kao i listove lorbera. Dobro zatvoriti folijom i staviti, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni, da se peče jedan sat ( vreme se računa od kada jelo provri ). Posle datog vremena izvaditi posudu, skloniti foliju i vratiti da se jelo samo malo zapeče. Ja nisam htela da ga vraćam da se zapeče, jer mi se svidelo i nezapečeno.

2 коментара: