Странице

среда, 14. децембар 2016.

Rolat pita sa sirom

Potrebno je:

  • 1/2 kg tanjih kora

Za premazivanje kora:

  • 3 belanca
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša (od jogurta) ulja
  • 1 čaša brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli

Fil:

  • 300 g sitnog sira
  • 3 žumanca

Priprema

1. Za premazivanje kora: Umutiti belanca u čvrsti šne. Dodati jogurt, ulje i brašno sa pecivom i solju. Sjediniti mikserom i ostaviti da odstoji pola sata.
2. Fil: Umutiti viljuškom žumanca i sir.
3. Raširiti kore. Od fila uzeti tri kašike i ostaviti na stranu (da se premaže ceo rolat). Uzeti jednu koru i premazati sa tri kašike fila (najbolje da premazujete četkicom). Preko staviti drugu koru, pa i nju premazati. Tako uraditi sa svim korama, ređati jednu na drugu i premazivati.
4. Zadnju koru takođe premazati sa umućenim belancima, pa rasporediti (preko cele kore) fil sa sirom i žumancima. Sa strane malo saviti kore ka unutra, pa uviti sve kore u rolat.
5. Rolat prebaciti u pleh, preko pek papira i premazati ga sa tri kašike odvojene smese sa belancima. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Pecite do zlatno rumene boje, izvaditi pitu i ostaviti 10-ak minuta. Ne pokrivati je. Moja deca su mi rekla da lepšu pitu, od kupovnih kora, nisu jeli.

Нема коментара:

Постави коментар