Странице

субота, 03. децембар 2016.

Šnicle u sosu sa kiselim mlekom

Potrebno je:

  • 1/2 kg svinjskih šnicli
  • 300 g šampinjona
  • 100 g margarina (putera)
  • 200 ml kiselog mleka
  • 5 češnja belog luka
  • 1 kašika prezli
  • 1 kašika brašna
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Meso istanjiti tučkom ili zamoliti mesara da iseče tanje šnicle. Šnicle začiniti po ukusu. Margarin rastopiti i svaku šniclu provući kroz rastopljeni margarin i slagati u vatrostalnu činiju.
2. Šampinjone iseći na krupnije listiće i staviti preko mesa.
3. Zaliti sa ostatkom rastopljenog margarina.
4. U činiju staviti kiselo mleko, dodati iseckani beli luk, biber i suvi biljni začin, po ukusu. Dobro viljuškom sjediniti i preliti preko pečuraka i mesa, u vatrostalnoj činiji.
5. Pokriti folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, pola sata. Zatim izvaditi činiju iz rerne, skloniti pažljivo foliju (da se ne ispečete od pare) i vratiti još 15-ak minuta da se zapeče.
6. Poslužiti sa kroketima od krompira i salatom, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар