Странице

субота, 24. децембар 2016.

Testo za, veoma, mekane palačinke

Potrebno je:

  • 3 čaše (od 250 ml) brašna
  • 5 većih jaja
  • 50 ml ulja
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 200 ml mleka
  • 400 ml gazirane vode
  • 400 ml obične vode

Priprema

1. U vanglicu staviti brašno, dodati so, šećer, ulje i jaja. Pomešati mleko, gaziranu vodu i običnu vodu. Sipati trećinu tečnosti i početi sa mućenjem, mikserom (ne trebaju nastavci za testo, već mutiti, običnim, mutilicama).
2. Mutiti uz, neprestano, sipanje tečnosti. Brzinu miksera prilagođavajte prema gustini testa. Na kraju, najmanjom brzinom, razbiti sve grudvice od brašna (ako su ostale).
3. Palačinke pržiti u teflonskom tiganju. Samo za prvu palačinku sipati u tiganj nekoliko kapi ulja. Dalje pržiti bez dodavanja ulja.
4. Sa ovim testom dobijaju se, veoma, mekane i ukusne palačinke. Ako vam ostanu za naredni dan, staviti ih u kesu (hladne) i sutradan imaćete palačinke, kao da ste ih tada spremili.

4 коментара:

  1. Zaista su super, tanke i mekane, njam, njam...moraću da probam...

    ОдговориИзбриши
  2. Zoko, veruj da su fantastične. Spremala sam ih na razne načine, ali deci se ovaj način spremanja najviše dopada.

    ОдговориИзбриши
  3. Stvarno bas su dobre i palacinke i testo.Pozdrav VERICE

    ОдговориИзбриши
  4. Mickinirecepti, izvini na kasnom odgovoru. Prvo, za vreme praznika nisam bila kući, a posle me sredio virus. Tek sada sam, malo, "podigla" glavu.
    Drago mi je da ti se svideo recept. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши