Странице

недеља, 11. децембар 2016.

Voćni kolač

(

Testo:

  • 4 jajeta
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 15 kašika brašna
  • 1 kesica vanilinog šećera sa ukusom ruma
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • prstohvat soli

Fil:

  • 400 ml mleka
  • 1 kesica pudinga sa ukusom vanile
  • 4 kašike šećera

...i još:

  • 400 g raznog voća

Priprema :

1. Odvojiti belanca od žumanaca. U dublju posudu staviti belanca, dodati prstohvat soli i početi sa mućenjem. Kada belanca počnu da se zgušnjavaju dodavati šećer i umutiti u čvrsti šam. Ubaciti žumanca sa vanil šećerom i nastaviti sa mućenjem, dok se ne dobije penasta smesa.
2. U umućenu smesu sa jajima dodati mešavinu ulja i mleka, sjediniti, pa dodati mešavinu brašna, peciva i kakaoa. Sjediniti mikserom, sa najmanjom brzinom.
3. Uzeti pleh, vel. 20x30 cm i dobro ga premazati puterom. Rernu ugrejati na 170 stepeni. Sipati pola umućene smese u pleh i staviti u rernu, samo, da se uhvati korica.
4. Voće, staviti po izboru (ja sam stavila šljive i grožđe iz zamrzivača, prethodno isceđeno i jabuke) iseckati na kockice. Ako se stavlja grožđe samo ga preseći na pola i izvaditi semenke.
5. Puding skuvati na uobičajeni način. U vreo puding ubaciti voće i promešati.
6. Izvaditi pleh sa polupečenom korom i sipati fil. Ravnomerno ga raspodeliti. pa preko sipati ostatak testa. Vratiti pleh u rernu, da se kolač ispeče do kraja (probati čačkalicom da li je kolač pečen).
7. Pečeni kolač izvaditi, ostaviti da se prohladi, pa ga iseći na kocke. Možete ga posuti prah šećerom a vrlo je ukusan i bez posipanja.

Нема коментара:

Постави коментар