Странице

четвртак, 05. јануар 2017.

Ljuti sos uz ribu

Potrebno je:

  • 1 ljuta crvena paprika (sveža)
  • 4 češnja belog luka
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 100 ml belog vina
  • 1 vezica svežeg peršuna
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice brašna
  • 100 ml vode
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Priprema

1. Papriku očistiti od semena i sitno iseckati. Beli luk i peršun, takođe, sitno iseckati. Na malo ulja staviti iseckanu papriku da se prži. Kada paprika omekša, dodati beli luk i nastaviti sa prženjem, dok i luk ne omekša. Zatim, dodati iseckani peršun, pasirani paradajz i belo vino. Kuvati, uz povremeno mešanje, oko pet minuta. Na kraju posuti sa kašičicom šećera i preliti vodom, u kojoj je rastvoreno brašno. Promešati, minut-dva. Ispasirati štapnim blenderom. Poslužiti uz prženu ribu.

Нема коментара:

Постави коментар