Странице

уторак, 10. јануар 2017.

Makarone sa piletinom i pavlakom

Potrebno je:

  • 400 g makarona (po izboru)
  • 400 g belog pilećeg mesa (bez kosti)
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Za preliv:

  • 4 jajeta
  • 150 g pavlake za kuvanje
  • 1 čaša (180 ml) kisele pavlake - 20% mm
  • 1 kašičica soli

...i još:

  • 250 g kačkavalja

Priprema

1. Belo, pileće, meso iseckati na kockice. Staviti ga na zagrejano ulje, da se prži. Posuti meso sa suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu.
2. Meso ne treba da porumeni. Čim malo počne da rumeni skloniti ga sa vatre i držati na šporetu.
3. Makarone staviti da se kuvaju u posoljenoj i provreloj vodi, u koju se doda jedna kašika ulja. Skuvane makarone izručiti u cetku i ocediti ih. Oceđene makarone ubaciti u tiganj sa prženom piletinom i dobro promešati.
4. Tako pripremljene makarone izručiti u podmazani pleh, koji će ići u rernu. Poravnati.
5. Preliv : Za fil odvojiti belanca od žumanaca. Belanca, sa dodatkom kašičice soli, čvrsto umutiti. Zatim dodati žumanca i penasto umutiti. Na kraju dodati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku, pa sve sjediniti, mikserom. Preliv preliti preko makarona, u plehu, i promešati.
6. Na kraju, preko prelivenih makarona, krupno izrendati kačkavalj.
7. Staviti u, prethodno zagrejanu, rernu da se peče, na 180 stepeni. Kada kačkavalj porumeni, jelo je gotovo. Izvaditi makarone iz rerne i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар