Странице

среда, 25. јануар 2017.

Musaka sa šampinjonima, mesom i pavlakom

Potrebno je:

  • 1 kg krompira

Fil I:

  • 300 g šampinjona
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 100 ml pasiranog paradajza
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Fil II:

  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 veča glavica crnog luka
  • 1 kašika aleve paprike
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Za preliv:

  • 3 jajeta
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 ml jogurta
  • 3 kašike parmezana
  • so

Priprema

1. Fil I: Crni i beli luk sitno iseći, pa ih staviti na zagrejano ulje. Dinstati dok luk, malo, omekša, pa ubaciti šampinjone isečene na krupnije listiće. Posuti sa začinima (količina po ukusu) i dinstati dok ne ispari voda koju su pečurke pustile. Naliti pasirani paradajz, pustiti da proključa i skloniti sa vatre.
2. Fil 2: Crni luk iseći sitno i staviti ga na, zagrejano ulje da se prži. Dodati mleveno meso (mešavina svinjskog i junećeg mesa), posuti začinima (osim aleve paprike) i dinstati dok se meso ne isprži. Na samom kraju dodati alevu papriku, promešati i skloniti sa vatre.
3. Krompir oljuštiti i iseći na tanje krugove. Uzeti posudu koja će ići u rernu, podmazati je uljem, pa staviti trećinu isečenog krompira. Preko sipati prvi fil i rasporediti po celoj površini. Ide druga trećina krompira, pa drugi fil. Na kraju staviti zadnju trećinu krompira i sipati vodu, da tečnost dođe do zadnjeg sloja krompira. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se peče dok voda ne ispari.
4. Preliv: Umutiti jaja, dodati so (po ukusu), pavlaku i jogurt. Sve sjediniti. Izvaditi jelo iz rerne, preliti ga sa pripremljenim prelivom, posuti sa parmezanom i staviti ponovo u rernu. Smanjiti temperaturu na 190 stepeni i peći dok jelo ne dobije lepu rumenu boju.
5. Poslužiti sa salatom, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар