Странице

четвртак, 12. јануар 2017.

Omlet sa špagetama

Potrebno je:

  • 100 g špageta
  • 1 manji praziluk
  • 100 g sitno iseckane stišnjene šunke
  • 70 ml ulja
  • 5 kašika pasiranog paradajza
  • 4 jajeta
  • 100 g krupno izrendanog kačkavalja
  • 3 kašike hladne vode
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Ulje staviti u dublji teflonski tiganj (najbolje u vok), zagrejati ga, pa dodati iseckanu šunku.
2. Kada se šunka proprži dodati, sitno, iseckani praziluk. Promešati i nastaviti sa prženjem, na tihoj vatri.
3. Dok se luk prži, špagete skuvati u, poseljenoj, vodi sa dodatkom jedne kašike ulja. Skuvane špagete ocediti. Kada se luk propržio špagete staviti (ravnomerno ih rasporediti), preko pržene mešavine šunke i praziluka.
4. Jaja se mikserom dobro umute, sa dodatkom 3 kašike hladne vode. Zatim dodati paradajz i sjediniti. Umućenu smesu preliti preko špageta. Posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu.
5. Najzad staviti, krupno, narendani kačkavalj.
6. Poklopiti (u nedostatku velikog poklopca, poslužiće i veća tepsija) i na tihoj temperaturi, (na mom šporetu od 1-3 to je na 1,5) pržiti 12 minuta. Skloniti sa šporeta, iseći i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар