Странице

четвртак, 05. јануар 2017.

Pečena skuša sa začinima

Potrebno je:

  • 2 veće skuše
  • začin za ribe

...i još:

  • limun
  • mirođija
  • ruzmarin
  • iseckani beli luk

Priprema

1. Ribu očistiti, oprati i, kuhinjskim papirom, utapkati višak vode. Osušenu ribu, dobro, posuti začinom za ribu.
2.  Zatim u unutrašnjost ribe staviti sitno iseckani beli luk, isečen limun (limun iseći na krugove, pa svaki krug, uzdužno, prepoloviti), mirođiju i ruzmarin. Začine staviti, količinski, po ukusu.
4. Pripremljenu ribu staviti na foliju, podmazanu uljem. Ribu, takođe, premazati uljem. Po površini ribe poređati kolutove limuna.
5. Foliju umotati kao omot od bombona (sa jedne i druge strane folije dobro uvrtiti foliju) i staviti ribu u pleh da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Posle 40 minuta izvaditi pleh sa ribom, pažljivo raseći foliju, po sredini, skloniti limun sa površine ribe i vratiti ribu da, samo malo, porumeni. Poslužiti skušu uz krompir salatu i dobro crno vino..


Нема коментара:

Постави коментар