Странице

четвртак, 05. јануар 2017.

Piletina u soku od pomorandže

Potrebno je:

  • 3 veća pileća karabataka
  • 1 kašičica pikantnog senfa
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika tabasko sosa
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 1 kašika kečapa
  • 1 kašika biozačina
  • 1 veća pomorandža (sok)

...i još:

  • 600 g krompira
  • 300 g šampinjona
  • 2 kašičice biozačina
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 50 ml ulja
  • 100 ml belog vina

Priprema

1. U dublju posudu pomešati sve navedene začine. Meso istrljati sa pripremljenim začinima, a ostatak začina preliti preko mesa i ostaviti da odstoji 30 minuta.
2. Krompir očistiti i iseći na četvrtine. Šampinjone iseći na pola. Staviti isečeno povrće u dublju činiju, pa ga posuti sa biozačinom i alevom paprikom i dobro promešati. Naliti sa uljem i belim vinom i još jedanput promešati.
3. U vatrostalnu činiju (prethodno nauljenu) izručiti pripremljeni krompir sa šampinjonima, pa preko poređati pileće meso. Preko mesa preliti ostatak marinade. Poklopiti činiju (ili prekriti alu folijom) i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni jedan sat.

Нема коментара:

Постави коментар