Странице

среда, 04. јануар 2017.

Pirinač sa pilećim batacima i pavlakom

Potrebno je:

  • 3 veća pileća bataka
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 100 g šampinjona
  • 1 čaša (od 180 ml) pirinča
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 pileća kockica za supu
  • 3 čaše vrele vode
  • 50 g putera
  • ulje
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Crni luk iseckati sitno, šargarepu krupno narendati, a šampinjone iseći na deblje listiće. Meso posuti suvim biljnim začinom i biberom, pa ga staviti da se prži, na mešavini putera i, malo, ulja. Kada meso dobije rumenu boju izvaditi ga u tanjir i držati na šporetu.
2. U masnoći, gde se meso pržilo ubaciti iseckani crni luk i šampinjone. Posuti začinima i dinstati dok, malo, ne omekšaju.
3. Zatim dodati narendanu šargarepu i opran u nekoliko voda, pirinač.
4. Sve dobro promešati i pržiti pet minuta. Posle pet minuta dodati kockicu za supu i naliti sa jednom čašom (od jogurta) vrele vode. Uključiti rernu da se zagreje na 200 C. Nastaviti sa dinstanjem, još pet minuta pa dodati kiselu pavlaku, dobro promešati da se pavlaka sjedini sa ostalim sastojcima, i naliti još dve čaše vrele vode. Promešati i probati da li treba još začiniti...
5. Uzeti odgovarajuću posudu za pečenje, podmazati je i u nju, preručiti smesu sa pirinčem. Promešati da se pirinač svuda ravnomerno rasporedi. Po vrhu staviti pileće batake, malo ih pritisnuti, da do polovine upadnu u pripremljenu smesu.
7. Staviti u zagrejanu rernu, da krčka, dok sva voda ne ispari. Izvaditi i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар