Странице

уторак, 10. јануар 2017.

Pita sa kiselim kupusom

Potrebno je:

  • 1/2 kg kora za pitu
  • 1 srednja glavica kiselog kupusa
  • 2 struka praziluka
  • 100 g obarenog pirinča
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Priprema

1. Kiseli kupus iseckati sitno, kao za salatu, i staviti ga da se dinsta, na zagrejanom ulju. Posuti mlevenim biberom, po ukusu, i biozačinom, po potrebi (u zavisnosti koliko je kupus slan). Na pola prženja ubaciti, sitno, iseckani praziluk i dinstati dok kupus ne omekša.
2. Kada se kupus izdinstao, skloniti posudu sa vatre i dodati, prethodno, obareni pirinač. Dobro promešati i ostaviti da se smesa ohladi.
3. Kore podeliti na grupice od po dve kore (ako su dosta tanke onda staviti po tri kore, za jedan rolat). Uzeti jednu koru, raširiti je na kuhinjski sto, poprskati sa uljem, preklopiti drugom korom i preko naneti deo fila. Saviti, jednu i drugu, stranu kora malo ka sredini i umotati rolat. Rolat staviti u pleh, preko pek papira.
4. Isti postupak ponoviti i sa ostatkom kora i fila. Poređane rolate premazati mešavinom gazirane vode i ulja, pa staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
5. Kada pita porumeni izvaditi pleh iz rerne, pitu poprskati vodom, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар