Странице

понедељак, 16. јануар 2017.

Pita sa sirom

Potrebno je:

  • 500 g tanjih kora za pitu

Fil:

  • 400 g sira
  • 4 jajeta
  • 180 ml jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo

...i još:

  • ulje
  • gazirana voda

Priprema

1. Fil: Sir staviti u dublji sud i, viljuškom, ga izgnječiti.Dodati jaja i umutiti, takođe viljuškom. Zatim ubaciti jogurt i prašak za pecivo. Dobro promešati. Ako je potrebno dodati so (ja nisam dodavala so, zato što mi je sir bio slan).
2. Uzeti pleh, vel. 35x20cm i premazati ga margarinom. Stavljati po dve kore i svaku koru prskati mešavinom ulja i gazirane vode. Posle druge kore rasporediti deo fila. Nastaviti sa ređanjem kora i fila, s tim da zadnje dve kore ostavite za prekrivanje pite.
3. U ostatak fila sipati malo ulja i gazirane vode, pa preliti površinu pite. Ostaviti da pita odstoji, dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni.
4. Staviti pitu da se peče, dok ne dobije lepu, rumenu, boju. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, poprskati je sa, malo, vode, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti pet minuta, da odstoji, pa je poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар