Странице

среда, 18. јануар 2017.

Posni mafini

Potrebno je:

  • 300 g očišćene bundeve
  • 200 g brašna
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 300 ml kisele vode
  • 30 g semenki sirovog suncokreta
  • 30 g semenki golice
  • 1,5 kašičica soli

Priprema

1. Bundevu iseći na kocke i staviti da se kuva. Skuvanu bundevu iscediti i viljuškom izgnječiti. Ostaviti da se ohladi.
2. U vanglicu staviti obe vrste brašna. semenke, pecivo, so, izgnječenu bundevu, pa zamesiti (varjačom) sa kiselom vodom.
3. U kalupe za mafine staviti korpice, pa rasporediti smesu. Izađe 18 mafina. Stavljati po jednu, punu, kašiku fila.
4. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Probati čačkalicom da li je pečeno. Poslužiti uz čaj.

Нема коментара:

Постави коментар