Странице

среда, 25. јануар 2017.

Projice sa kajmakom

Potrebno je:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 200 ml kisele vode
  • 100 g rastopljenog margarina (putera)
  • 150 ml mleka
  • 50 g zrelog kajmaka
  • 100 ml jogurta
  • 100 g krupnije izdrobljenog sira
  • 2 jajeta
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema

1. U vanglicu razbiti dva jajeta. Žicom za mućenje ih samo sjediniti (ne mora mnogo da se muti). Dodati istopljeni margarin (puter), u tankom mlazu, neprestano muteći žicom. Zatim sipati kiselu vodu, mleko i jogurt i sve sjediniti. Pomešati obe vrste brašna sa pecivom i solju, pa dodati u umućenu masu. Dobro žicom umutiti, da nema grudvica od brašna. Na kraju dodati izdrobljeni sir i kajmak i kašikom promešati.
2. Kalup za projice (ili mafine-pošto služi za pečenje jednih i drugih, od 12 kom.) dobro podmazati margarinom (puterom), pa u svako udubljenje sipati umućenu smesu, više od 2/3 ukupne visine kalupa. Da ostane samo, recimo, 5 mm praznog prostora.
3. Kalup sa projicama staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 C. Pečene projice izvaditi i ostaviti pet minuta, da odstoje, pa ih vaditi. Poslužiti uz priloge, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар