Странице

понедељак, 09. јануар 2017.

Šeherezada torta

Potrebno je:

  • 600 g turskog keksa

Fil 1:

  • 1,5 l mleka
  • 5 kesica pudinga sa ukusom karamele
  • 12 kašika šećera
  • 250 g putera

Fil 2:

  • 500 g bele šlag pene
  • 500 ml kisele vode

Priprema

1. Turski keks podeliti na četiri dela. Ja sam ređala na plato keks, u obliku pravougaonika, 4x 8 komada. Ovaj keks se ne natapa u mleko, pa je poželjno da se napravi dan - dva pre posluženja, da bi keks mogao, fino, da omekša.
2. Fil 1: Ovaj fil skuvati kao svaki puding (od 1,5l mleka odvojiti pola litra i razmutiti puding. Ostatak mleka, zajedno sa šečerom, staviti da provri. U provrelo mleko sipati razmućeni puding i skuvati da se zgusne). Ostaviti da se ohladi, pa dodati, penasto, umućeni puter. Mikserom dobro sjediniti, da se dobije gladak krem. Podeliti krem na četiri dela.
3. Fil 2: Šlag umutiti sa hladnom kiselom vodom.
4. Na prvi red, poređanog, keksa, na plato za posluženje, staviti jednu četvrtinu krema sa pudingom i ravnomerno ga rasporediti. Preko staviti četiri kašike, umućenog, šlaga, pa i njega ravnomerno razmazati. Nastaviti sa ređanjem do kraja(još 3x).
5. Na kraju celu tortu premazati šlagom (koji je preostao) i, tortu, ostaviti u frižider. Budite strpljivi, dan - dva neka torta odstoji u frižideru, pa onda "navalite" - torta je, veoma, ukusna.

Нема коментара:

Постави коментар