Странице

понедељак, 30. јануар 2017.

Svinjsko meso sa povrćem i začinima

Potrebno je:

  • 600 g svinjskog mesa od buta
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 ljuta paprika
  • 300 g šampinjona
  • 100 g kukuruza šaćerca
  • 1 kg krompira
  • 2 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice bosiljka
  • 1/2 kašičice ruzmarina
  • 2 kašičice sremuša
  • 1/2 kašičice đumbira
  • 250 ml belog vina
  • 100 ml ulja
  • biozačin

Priprema

1. Meso iseći na kockice. Krompir očistiti i iseći na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine krompira. Crni luk iseći na rebarca, a paprike na kockice. Pečurke iseći na krupnije komade.
2. Meso staviti u dublju posudu. Dodati luk, paprike, kukuruz šećerac, isečene šampinjone, pa sve posuti sa začinima (suvim). Ubaciti i biozačin, po ukusu. Dobro promešati, pa izručiti u posudu koja ide u rernu, prethodno podmazanu.
3. Krompir posebno posoliti, pa ga rasporediti preko smese u posudi. Preko sipati ulje i belo vino.
4. Prekriti alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, jedan sat i 15 minuta. Poslužiti uz salatu i naravno pivo.

Нема коментара:

Постави коментар