Странице

четвртак, 12. јануар 2017.

Voćna keks torta

Potrebno je:

  • 500 ml mleka
  • 2 pudinga sa ukusom vanile
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 300 g plazma keksa
  • 200 g keksa pti ber, sa ukusom kakaoa
  • 150 g iseckanih lešnika
  • 100 g suvog grožđa
  • 300 g zamrznutih višanja
  • rum

...i još:

  • 2 kesice šlag krema od čokolade

Priprema

1. Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti na stranu. U 1/2 l mleka zakuvati dva pudinga od vanile, na uobičajeni način. Ostaviti da se prohladi.
2. Za to vreme izlomiti obe vrste keksa na sitnije komade, pa ga staviti u dublju vanglicu.Dodati iseckani lešnik i isceđeno suvo grožđe.
3. Maslac umutiti penaso, sa šećerom u prahu. Umućeni maslac dodavati u prohlađeni puding, kašiku, po kašiku i umutiti da se dobije penasti krem.
4. Krem sipati u vanglicu preko keksa, lešnika i suvog grožđa, pa, kašikom, dobro promešati. Na kraju ubaciti zaleđene višnje i, ponovo, promešati.
5. Uzeti kalup sa obručem, vel. 26 cm, pa stranice obložiti providnom folijom.
6. Izručiti smesu sa keksom u kalup, pa rukom, dobro, pritisnuti i formirati tortu. Poravnati površinu, prekriti je providnom folijom i ostaviti na nekoliko sati u frižideru, da se stegne (ja sam ostavila da prenoći u frižideru).
7. Kada se torta stegne, izvaditi kalup, skloniti obruč i foliju, staviti tortu na plato za posluženje i premazati je čokoladnim šlag kremom. Uživajte u ukusu!

Нема коментара:

Постави коментар