Странице

недеља, 12. фебруар 2017.

Buhtle sa kokosom

Za testo:

  • 1/2 kg brašna
  • 1/2 kockice kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 150 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 1 jaje
  • 3 kašike kokosovog brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 limun (izrendana korica)

Za fil:

  • džem od šljiva
  • suvo grožđe
  • sušene brusnice

Priprema

1. U mešavini mleka i vode (tečnost treba da bude topla), sa dodatkom kašičice šećera, razmrviti kvasac i ostaviti da uskisne.
2. U vanglicu staviti brašno, dodati sve navedene sastojke i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
3. Fil: Za fil pomešati džem od šljiva, suvo grožđe (prethodno potopljeno i odstajalo u rumu, najmanje pola sata, pa dobro isceđeno) i brusnice. Količinu sastojaka za fil stavite po vašem ukusu.
4. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 16 delova. Uzeti jedan deo testa, staviti ga na dlan ruke, malo ga raširiti, staviti kašičicu fila, pa sa svih strana skupiti ivice testa i formirati lopticu. Loptice testa ređati u dublju posudu, jednu do druge, sa skupljenom stranom testa na dole.Postupak ponoviti i sa ostalim testom i filom. Ostaviti buhtle da malo narastu.
5. Uključiti rernu da se zagreje, na 180 C. Narasle buhtle premazati sa mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se peču, dok ne dobiju zlatno rumenu boju.

Нема коментара:

Постави коментар