Странице

четвртак, 02. фебруар 2017.

Hleb od graham brašna

Potrebno je:

  • 200 g graham pšeničnog brašna
  • 200 g belog brašna (T- 400)
  • 1,5 kašičica soli
  • 2 kašičice meda
  • 300 ml jogurta
  • 50 ml tople vode
  • 2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica mlevenog lanenog semena
  • (ili kašičica kima)

Priprema

1. U vanglicu staviti obe vrste brašna i dodati sve navedene sastojke. Zamesiti testo. Biće malo lepljivo, ali to ne treba da vas brine. Uz dodavanje malo brašna umesiti glatko testo.
2. Dno, manje, tepsije (vel.26cm) obložiti pek papirom, a stranice premazati margarinom (maslacem). Staviti umešeno testo, u obliku lopte, i rukama ga formirati, debljine 1,5 cm. Staviti, odmah, da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 C. Peći hleb 30-35 minuta.
3. Pečeni hleb izvaditi i umotati u vlažnu krpu. Ostaviti da se prohladi i izlomiti na parčiće (može i da se seče, ali meni je lepši kada se lomi).

Нема коментара:

Постави коментар