Странице

петак, 03. фебруар 2017.

Kiflice sa tri vrste sira

Za testo:

  • 1/2 kg brašna
  • 100 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
  • 150 g Moja Kravica belog sira
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • (žumance iskoristiti za premazivanje kiflica)
  • 2 kesice praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli

Za fil:

  • 150 g kačkavalja

Priprema

1. U vanglicu staviti brašno. Dodati Moja Kravica Kuhinjica sitan sir i Moja Kravica Beli sir, koji viljuškom, prethodno, izmrvimo. Zatim dodati jedno celo jaje, jedno belance, mleko, ulje, so i pecivo. Umesiti testo, podeliti ga na dva dela i ostaviti u frižider na pola sata.
2. Posle pola sata izvaditi testo iz frižidera i svaku polovinu podeliti na dva dela. Znači imamo, ukupno, četiri loptice testa. Uzeti jednu lopticu testa i razviti u krug. Krug podeliti na osam trouglova. Na početku svakog trougla staviti po kocku kačkavalja, saviti ivice testa preko sira (da, prilikom pečenja, kačkavalj ne iscuri) i uviti kiflicu. Postupak ponoviti i sa ostalim testom.
3. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira. Premazati ih mešavinom žumanceta i malo, mleka, posuti susamom i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C. Uživajte u vrućim kiflicama, mada ništa ne gube od ukusa ni kada se ohlade (ako ostanu).

Нема коментара:

Постави коментар