Странице

недеља, 05. фебруар 2017.

Kolač sa jabukama i višnjama

Potrebno je:

  • 1 kg jabuka
  • 360 g šećera
  • 180 ml ulja
  • 140 g pšeničnog griza
  • 240 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

...i još:

  • 300 g očišćenih višanja

Priprema

1. Jabuke očistiti od semenki i izrendati sa korom (na krupnoj strani rendeta). Očišćene višnje odmrznuti i staviti, u cetku, da se ocede.
2. U vanglicu staviti brašno, griz i prašak za pecivo, pa promešati. Zatim dodati šećer i ulje i, dobro kašikom, sjediniti. Na kraju ubaciti izrendane jabuke i promešati da se sastojci, potpuno, sjedine. Dobijenu smesu podeliti na dva, jednaka, dela.
3. Rernu uključiti da se zagreje, na 160 stepeni. Uzeti pleh, vel. 30x20 cm, pa ga, dobro, premazati margarinom. Posuti po plehu brašno i, blago, rukom udarati po plehu da se brašno rasporedi po celom plehu. Ostatak brašna istresti.
4. U pripremljeni pleh staviti, kašikom, prvu polovinu pripremljene smese, sa jabukama. Ravnomerno je rasporediti. Preko poređati oceđene višnje (malo ih utisnuti u testo). Preko višanja rasporediti ostatak smese sa jabukama.
5. Staviti kolač da se peče. Probati čačkalicom da li je pečen. Ako je potrebno, pri kraju pečenja, kolač prekriti alu folijom, da ne bi izgoreo.
6. Pečeni kolač, sasvim, ohladiti, iseći na kocke i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар