Странице

четвртак, 02. фебруар 2017.

Kremasti rolat

Kora:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1/3 kašičice praška za pecivo

Fil 1:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika šećera
  • 60 ml jake crne kafe
  • 2 kašike pekmeza od kajsija
  • 100 g maslaca

Fil 2:

  • 1 kesica Eskimko čoko - oranž
  • 100 ml mleka
  • 100 g maslaca

...i još :

  • mleveni ( pečeni ) orasi

Priprema

1. Prvo staviti mlevene orahe (računajući i orahe za posipanje rolata) da se, malo, ispeku, da bi dobili prijatniji ukus.
2. Kora: U dubljoj posudi umutiti čvrsto belanca, sa postepenim dodavanjem šećera. Dodati brašno sa pecivom i mlevene orahe, pa mikserom, na najmanjoj brzini, polako sjediniti. Umućenu smesu sipati u pleh, vel. 30x40cm, preko pek papira. Poravnati i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 160 stepeni.
3. Pečenu koru izvaditi iz rerne i prevrnuti pleh, sa korom, na krpu, koju smo posulu šećerom u kristalu.
4. Pažljivo skloniti pek papir i testo, zajedno sa krpom, uviti u rolat. Ostaviti da se ohladi.
5. Fil 1: Umutiti žumanca sa šećerom, dok ne pobele. Dodati brašno i skuvanu kafu, sjediniti i skuvati krem na pari. Kada se krem zgusne, skloniti ga sa vatre, pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni krem dodati penasto umućeni maslac i pekmez od kajsija. Dobro sjediniti i ostaviti 10-ak minuta u frižider.
6. Fil 2: Kesicu Eskimka sipati u dublju posudu, dodati mleko i umutiti dok se ne zgusne. Dodati umućeni maslac i ostaviti 10-ak minuta u frižider.
7. Od jednog i drugog fila odvojiti po tri kašike fila, sjediniti i ostaviti na stranu. Odmotati koru za rolat i, prvo, je premazati drugim filom, vodeći računa da ostane 2cm prazno, na suprotnoj strani.
8. Preko premazati prvi fil i uviti u rolat. Rolat prebaciti na tacnu za posluženje i premazati ga sa odvojenim filom. Ceo rolat posuti mlevenim orasima i ostaviti u frižider, da se dobro ohladi i da se kremovi stegnu (najbolje da prenoći u frižideru).

Нема коментара:

Постави коментар