Странице

среда, 08. фебруар 2017.

Kupus kiflice

Testo:

  • 1/2 kg brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje

Fil:

  • 125 g margarina (maslaca)
  • 2 žumanceta
  • (belanca ostaviti za premazivanje kiflica)
  • 1/2 čaše od 180 g kisele pavlake
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica soli
  • 400 g sira

Priprema

1. Testo: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, razdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne. U vanglicu staviti brašno. Dodati so, ulje, jaje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga da udvostruči svoju zapreminu.
2. Fil: Dok čekamo da testo naraste pravimo fil. U odgovarajućoj posudi penasto umutimo margarin (maslac), pa dodamo žumanca i mućenjem (viljuškom) dobro sjedinimo. Dodamo kiselu pavlaku, brašno i so , pa sve sjedinimo.
3. Naraslo testo prebacimo na pobrašnjenu radnu površinu i podelimo ga na dva dele. Prvi deo testa razviti u obliku pravougaonika, tanko, i premazati sa polovinom fila. Preko fila krupno narendati 200 g sira i rukom ga malo utapkati u fil.
4. Zatim ovako pripremljeno testo uviti u rolat. Rolat iseći u cik cak formi, u trouglove. Isečeno testo poređati u pleh, preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa.
5. Kiflice ostaviti da malo narastu. Za to vreme uključiti rernu, da se zagreje na 180 stepeni. Narasle kiflice premazati (sa svih strana) umućenim belancima, posuti susamom i staviti da se peču.
6. Pečene kiflice izvaditi, prekriti krpom i ostaviti 10-ak minuta. Poslužiti uz jogurt, ajvar...

Нема коментара:

Постави коментар