Странице

среда, 22. фебруар 2017.

Moja krem supa od paradajza

Potrebno je:

  • 800 ml vode
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 3 kašike paradajz pirea (vrhom pune)
  • 1 kašika šećera
  • 2 kockice za supu (od povrća)
  • 1/3 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice sušene mirođije
  • 1/2 kašičice sušenog celerovog lišća

Priprema

1. U dublju posudu sipati vodu, dodati pasirani paradajz i paradajz pire. Dobro promešati, da se paradajz pire rastvori. Staviti na šporet i pustiti da provri (polupokriveno), na srednjoj temperaturi.
2. Kada tečnost provri staviti kockice za supu, prethodno izmrvljene. Mešati da se kockice, potpuno, rastope. Dodati šećer, biber, bosiljak, mirođiju i celer.
3. Pustiti da vri 1-2 minuta, skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti 10-ak minuta, da supa poprimi mirise začina. Supu poslužiti, posutu, sitno, iseckanim peršunom.

Нема коментара:

Постави коментар