Странице

петак, 17. фебруар 2017.

Nugat torta

Korice:

  • 10 jajeta
  • 15 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 5 kašika ulja
  • 5 kašika kakaoa
  • 2,5 kašičice praška za pecivo
  • 15 kašika mlevenog lešnika

Fil:

  • 200 g čokolade
  • 200 g pečenog, mlevenog, lešnika
  • 500 g margarina za mazanje
  • 150 g šećera u prahu

...i još:

  • 200 g belog šlag krema
  • 150 g čokolade
  • 80 g margarina za mazanje

Priprema

1. Korice: Korice peći u plehu, vel. 35x20cm. Od navedenih sastojaka ispeći pet korica. Za jednu koricu je potrebno - 2 jajeta, 3 kašike šećera, 2 kašike brašna, 1 kašika kakaoa, 1 kašika ulja, 3 kašike mlevenog lešnika i pola kašičice peciva.
2. Korice peći preko pek papira. Pečene korice slagati jednu preko druge, a između svake da bude pek papir. Kada i zadnju koricu ispečete, staviti pek papir i, korice, prekriti kuhinjskom krpom, dok se sprema fil (kasnije ne treba da ih prelivate ni sa čim, da bi omekšale).
3. Fil: Lešnik ispeći i dok je još vruć skloniti ljuspice. Ohladiti ga i samleti. Čokoladu rastopiti na pari i ohladiti. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati rastopljenu, ohlađenu, čokoladu i mlevene lešnike. Dobro sjediniti i ostaviti u frižider, pola sata.
4. Korice ređati u odgovarajuću posudu i svaku filovati, pripremljenim, filom. Celu tortu premazati umućenim šlag kremom. Staviti u frižider, da se šlag stegne
5. Za preliv, čokoladu rastopiti na pari, zajedno sa margarinom. Ostaviti u frižider, da se, blago, stegne. Preliti preko torte i ostaviti da se glazura, potpuno, stegne.

Нема коментара:

Постави коментар