Странице

четвртак, 09. фебруар 2017.

Oslić u orli sosu sa pivom

Potrebno je:

  • 1 kg fileta od oslića
  • 1/2 čaše brašna
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašičice aleve paprike
  • pivo
  • brašno
  • prezle
  • 1/2 kg crnog luka
  • 1 vezica peršuna
  • 1 limun

Priprema

1. Orli sos: Staviti u jednu posudu 1/2 čaše brašna, suvi biljni začin i alevu papriku. Sipati, polako, pivo, da masa bude gustine kao za palačinke. Sve dobro promešati, da se zapeni. Filete dobro ocediti, uvaljati, prvo, u brašno, zatim u orli sos, pa u prezle i pržiti u dubokom ulju. Pržene vaditi na papirnu salvetu da papir upije višak ulja.
2. Crni luk iseckati, na režnjeve, pa ga posoliti i dobro izgnječiti, da luk pusti sok. Sitno naseckati peršun pa ga pomešati sa lukom i sve preliti uljem i sokom od jednog limuna. Na tanjir prvo staviti salatu od luka, pa na nju položiti prženu ribu
Savet:
Ovako pripremljena riba vrlo je ukusna i vruća i hladna.

Нема коментара:

Постави коментар