Странице

недеља, 26. фебруар 2017.

Pileće šnicle sa majonezom, šampinjonima, kačkavaljem, ...

Potrebno je:

  • 600 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1/2 kašičice mlevenog, crnog, bibera
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica origana
  • 150 g mariniranih šampinjona
  • 150 g majoneza
  • 150 g izrendanog kačkavalja
  • 2 kašičice gustina
  • 50 ml vode

Priprema

1. Pileće, belo, meso iseći na tri, deblja, dela. Svaki deo raseći po sredini, ali ne do kraja, pa meso raširiti, da se dobije oblik šnicle. Pileće šnicle poređati u odgovarajuću, uljem podmazanu, posudu. Svaku šniclu premazati sa po jednom kašikom soja sosa. Posuti sa biberom i karijem.
2. Crni luk iseći na, tanke, krugove, pa ih poređati preko mesa.
3. Preko luka poređati, marinirane, šampinjone i posuti ih sa origanom.
4. Zatim, preko šampinjona premazati majonez.
5. I, na kraju, preko svega rasporediti, krupno, izrendani kačkavalj.
6. Sa strane sipati 50 ml vode i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni, 40 minuta. Kada kačkavalj porumeni, jelo prekriti alu folijom i nastaviti pečenje. Posle 40 minuta izvaditi jelo iz rerne i skloniti alu foliju. Gustin razmutiti u malo vode i sipati u tečnost, oko mesa. Vratiti jelo u rernu, na pet minuta, da se zgusne sos. Šnicle poslužiti uz prilog i salatu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар