Странице

уторак, 07. фебруар 2017.

Piletina sa ajvarom

Potrebno je:

  • 3 pileća karabataka
  • suvi biljni začin
  • biber
  • aleva paprika

Za preliv:

  • 200 g ljutog ajvara (ko ne voli ljuto,
  • neka koristi sladak ajvar)
  • 50 ml vode
  • 30 ml ulja
  • 1 kašičica suvog bosiljka

I još:

  • 300 g šampinjona

Priprema

1. Začiniti pileće meso, sa navedenim sastojcima (slobodno dodajte i začine po želji).
2. Meso poređati u pleh. Ajvar sipati u dublju posudu, pa dodati vodu i bosiljak i sjediniti. Šampinjone preseći samo na pola, ili ako su veći na četvrtine.
3. Isečene šampinjone posuti sa suvim biljnim začinom, promešati, pa ih poređati oko mesa. Zatim sve preliti mešavinom ajvara i vode. Na kraju, preko pripremljenog jela politi ulje.
4. Pleh prekriti alu folijom i staviti ga u, prethodno zagrejanu, rernu, da se peče, na 200 stepeni - 50 minuta.
5. Izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti jelo, u rernu, da porumeni. Poslužiti sa barenim pirinčom, pire krompirom,...i salatom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар