Странице

четвртак, 02. фебруар 2017.

Piletina sa kornfleksom

Potrebno je:

  • 1 pile (oko 2,5 kg )
  • 3 jajeta
  • 1,5 kašičica kurkume
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 200 g brašna
  • 200 g kornfleksa
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. Pile iseći na parčiće (belo meso iseći na šnicle). Isečeno pile staviti u dublju šerpu, posoliti po ukusu, naliti vodom i staviti da se kuva. Kuvano meso izvaditi rešetkastom kašikom, a supu začiniti po želji.
2. Kornfleks staviti u veću kesu, pa ga oklagijom izmrviti i prebaciti u posudu. U drugu posudu staviti brašno, dodati kurkumu, biber i suvi biljni začin (po ukusu), pa promešati da se sastojci sjedine. U treću posudu razmutiti jaja.
3. Svako parče mesa uvaljati, prvo, u brašno sa začinima, zatim u razmućena jaja i, na kraju, u izdrobljeni kornfeks. Rukom dobro pritisnuti kornfleks, da se zalepi za jaja.
4. U dublju šerpu sipati ulje, prst visine, i staviti da se ugreje, na srednjoj temperaturi. Na ugrejano ulje spuštati parčiće mesa i pržiti do zlatno rumene boje.
5. Prženo meso vaditi iz ulja i stavljati na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti uz prilog po želji.

Нема коментара:

Постави коментар