Странице

среда, 22. фебруар 2017.

Piletina sa pomorandžom

Potrebno je:

  • 600 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica karija
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • ulje

...i još:

  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • 50 ml sveže isceđenog soka od pomorandže
  • 50 ml vrele vode
  • 1 kašika kari sosa
  • 1 kašičica senfa
  • 1 veća, sočna, pomorandža
  • so

Priprema

1. Pileće meso iseckati na kockice i staviti ga u dublju posudu. Posuti ga brašnom i dobro promešati. Zatim preliti soja sosom, staviti senf, kari i biber. Promešati, da svako parče bude obavijeno začinima.
2. U odgovarajućoj posudi (ja sam spremala u voku) sipati ulje, ubaciti beli luk (očišćen i rasečen na pola) i staviti da se ulje zagreje. Na zagrejano ulje staviti, pripremljeno, pileće meso, promešati i, na srednjoj temperaturi, dinstati. Povremeno promešati (ne treba da vas brine ako se začini, malo, uhvate na dno posude).
3. Posle 15-ak minuta prženja, sipati sveže isceđeni sok od pomorandže, pavlaku za kuvanje, kari sos, senf i vodu. Poklopiti i, na sasvim tihoj vatri, krčkati pet minuta. Za to vreme, drvenom kašikom (varjačom) sastrugati sve začine, koji su se uhvatili na dno posude, prilikom dinstanja mesa. Probati i posoliti po ukusu. Ako je potrebno dodati još, malo, vode.
4. Pomorandžu oljuštiti, odvojiti na kriške i, svaku krišku, iseći na 3-4 dela. Ubaciti isečenu pomorandžu u piletinu, blago promešati, poklopiti i ostavit, na vatri, jedan minut.
5. Poslužiti uz prilog, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар