Странице

среда, 08. фебруар 2017.

Pljeskavice sa soja sosom

Potrebno je:

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 5 češnja belog luka
  • 1 sveža ljuta papričica
  • 1 kašičica sveže rendanog đumbira
  • 3 grančice svežeg korijandera (ili 1/2 vezice peršuna)
  • 2 jajeta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 3 kašike soja sosa
  • 150 ml kisele vode
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike prezli
  • 2 kašičice aleve paprike
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. U dublju posudu staviti mleveno meso, pa dodati sitno iseckani crni luk, beli luk i ljutu papričicu. Izmešati. Zatim dodati jaja, izrendani đumbir, iseckani korijander (ili peršun), pecivo, kiselu vodu i soja sos. Viljuškom dobro sjediniti sve sastojke. Na kraju dodati brašno, prezlu i alevu papriku, sjediniti, i ostaviti u frižider, 2-3 sata.
2. U dublji tiganj sipati ulje, 1 cm visine. Izvaditi posudu sa mesom iz frižidera, pa kašikom zahvatati smesu i spuštati u vrelo ulje. Pritisnuti kašikom, da se dobije oblik pljeskavice. Kašiku svaki put, prvo, umočiti u ulje, pa zahvatiti meso.
3. Paziti da temperatura ne bude previše jaka, jer bi pljeskavice dobile rumenu boju, a u sredini bi ostale nepržene. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjsku salvetu, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti sa crnim lukom ili salatom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар