Странице

недеља, 26. фебруар 2017.

Sir, jaja i ljutenica

Potrebno je:

  • 100 g tvrđeg, kravljeg, sira
  • 4 jajeta
  • 4 vrhom pune, kašike ljutenice
  • 3 kašike ulja

Priprema

1. Prelistavajući stare kuvare, naišla sam na ovaj recept, koji me je vratio u detinjstvo. Dok smo bili deca (sestra, brat i ja) majka nam je često pravila ovo jelo za doručak. Samo, majka je stavljala ajvar (ja sam se odlučila za ljutenicu) i "jurnula" su sećanja, koliko smo to slatko jeli. Verujte, odmah sam, sutradan, spremila mojoj deci za doručak, i čekala njihovu reakciju. Baš sam bila sretna, kada sam videla kako slatko jedu, kao i ja, kada sam bila dete.
2. Sir (mora da bude zreo, nikako mlad sir) izmrviti viljuškom. Ulje staviti u odgovarajuću posudu i staviti na vatru, da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti izmrvljeni sir i, na srednjoj temperaturi, pržiti ga (uz neprekidno mešanje) dok ne počne da se rastapa.
3. Tada staviti ljutenicu i pržiti 2-3 minuta (uz neprestano mešanje). Jaja razbiti u dublju posudu i, viljuškom, ih sjediniti. Umućena jaja preliti preko smese sa sirom i ljutenicom i mešati, da se i jaja isprže.
4. Poslužiti uz, vrući, domaći, crni hleb.

Нема коментара:

Постави коментар