Странице

петак, 17. фебруар 2017.

Svinjski vrat sa kimom

Potrebno je:

  • 700 g svinjskog vrata (3 veća parčeta)
  • 2 kašičice kima
  • 6 češnja belog luka
  • 2 lovorova lista
  • 200 ml belog vina
  • 100 g putera
  • 70 ml ulja
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Meso začiniti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. U dublji pleh, za pečenje, sipati ulje, pa poređati meso.
2. Beli luk očistiti i preseći na pola, pa ga rasporediti preko mesa. Meso, takođe, posuti i sa kimom. Staviti u pleh i lorber. Puter iseckati i staviti ga preko mesa. Najzad, sa strane, sipati vino.
3. Pleh pokriti alu folijom i staviti u, prethodno zagrejanu, rernu, da se peče na 200 stepeni. Posle sat vremena pečenja, izvaditi pleh, preokrenuti meso i vratiti ponovo u rernu, dok meso blago ne porumeni. Pazite da ga ne prepečete, samo da malo promeni boju..
4. Poslužite pečeno meso (toliko je mekano, da nož nije ni potreban) uz pire krompir i salatu, po želji. I, naravno, uz hladan Staropramen. Živeli!

Нема коментара:

Постави коментар