Странице

петак, 24. фебруар 2017.

Svinjsko meso u sosu sa belim vinom

Potrebno je:

  • 600 g svinjskog mesa od buta

Marinada:

  • 2 kašike sveže isceđenog, limunovog soka
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika karija
  • 1/3 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 vezice iseckanog peršuna
  • 2 kašike ulja

...i još:

  • 150 g belih šampinjona
  • 150 g braon šampinjona
  • 3 veća čena belog luka
  • 1/3 kašičice mlevenog bibera
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašika sveže isceđenog, soka od limuna
  • 1 kašičica karija
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 200 ml vrele vode
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašičice suvog biljnog začina

Priprema

1. Svinjsko meso iseći na kockice. Sastojke za marinadu staviti u manju posudu, dobro sjediniti, pa preliti preko mesa. Dobro promešati. Marinirano meso ostaviti u frižider preko noći, ili najmanje 5-6 sati.
2. Šampinjone iseći na deblje listiće i propržiti na malo ulja. Propržene pečurke, rešetkastom kašikom, izvaditi u, odgovarajuću, posudu. Posuti ih sa sitno iseckanim belim lukom i 1/3 kašičice bibera. Promešati.
3. U posudu, gde su se pržile pečurke, dodati još malo ulja, i staviti meso da se prži. Meso pržiti, na tihoj temperaturi, dok ne dobije lepu, rumenu, boju.
4. Zatim u meso dodati belo vino, 1 kašiku limunovog soka, kari, kurkumu, vrelu vodu i suvi biljni začin. Promešati i ubaciti propržene šampinjone. Meso sa sastojcima prebaciti u odgovarajuću posudu, koja može da ide u rernu, poklopiti i staviti u, prethodno zagrejanu, rernu na 200 stepeni. Čim tečnost, u jelu, provri, smanjiti temperaturu na 160 stepeni i krčkati pola sata. Zatim izvaditi posudu, otklopiti je i preliti sa pavlakom za kuvanje. U malo vode razmutiti jednu kašičicu gustina i sipati u jelo. Dobro promešati i vratiti jelo u rernu, još 15-ak minuta (na 160 stepeni).
5. Posle datog vremena izvaditi posudu iz rerne i jelo poslužiti sa odgovarajućim prilogom.

Нема коментара:

Постави коментар