Странице

субота, 11. март 2017.

Hleb sa speltinim brašnom

Potrebno je:

  • 200 g speltinog brašna
  • 100 g ražanog brašna
  • 50 g ječmenog brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika mlevenog lana
  • 1 kašika susama
  • 1 kašika semenki od bundeve
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1/2 kockice kvasca
  • 250 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica himalajske soli

Priprema

1. U toploj vodi, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti speltino brašno, ražano, brašno, ječmeno brašno, maslinovo ulje, mleveni lan, susam, semenke bundeve, sok od limuna, so i, pripremljeni, kvasac.
2. Testo sjediniti kašikom (ne mesi se rukom). Dobro sjedinjeno testo ostaviti da udvostruči, svoju, zapreminu.
3. Manji kalup za hleb (vel. 23x13x6cm) obložiti pek papirom. Naraslo testo, kašikom, staviti u kalup, i ravnomerno ga rasporediti. Ostaviti testo u kalupu da naraste.
4. Kada je testo, u kalupu, naraslo četkicom ga premazati, vrelom, vodom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni.
5. Pečeni hleb (probati čačkalicom da li je pečen) izvaditi iz kalupa, umotati ga u kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi.
6. Prohlađeni hleb iseći i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар