Странице

понедељак, 06. март 2017.

Mini pizze

Za testo:

  • 750 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 1 čaša jogurta
  • 1 jaje
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 kockica kvasca
  • 3 kašike maslinovog ulja

Za fil:

  • kečap
  • 200 g kačkavalja
  • 300 g suhomesnatog
  • 150 g kačkavalja
  • origana

Priprema

1. U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, pa dodati šećer, so, jogurt, jaje, maslinovo ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Testo treba da bude zamešeno, kao za kiflice.
2. Prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu i odmah ga razviti, debljine 0,5 cm. Manjom čašom vaditi krugove i ređati ih u pleh, preko pek papira.
3. Preko svakog kruga staviti malo kečapa i kašičicom ga razmazati. Kačkavalj i suhomesnato (po izboru) izrendati, na sitnoj strani rendeta. Izrendanu smesu pomešati i po malo stavljati preko premazanog testa. Posuti malo, origano. 150 g kačkavalja, takođe, izrendati na sitnoj strani rendeta i staviti po malo, po površini testa.
4. Rernu zagrejati na 190 C i staviti da se peče, pa smanjiti na 170 C. Paziti da testo ne pregori. Testo i treba da ostane blede boje, čim se kačkavalj otopi i malo, promeni boju pica je pečena.

Нема коментара:

Постави коментар